Преди 3 седмици се случи голямата беля - пръсна се обтягаща ролка и всичко стана на салата ... ролки, ремък, водна помпа, клапани, шлайф глава ....
Почна епопея на ремонта, 2 седмици майстора, който ми поддържа колата я оправя, накрая след 950 лв. разходи ми я връчи със светещ инжекцион и ми рече да ходя на диагностика, щото най-вероятно трябвало да се чистят грешки.
На ЕЛКОНа ми казаха - фазов датчик на вала - заминал. Оня от 140 лв. Закарах колата в сервиз ЖИЖО (Варна, Младост) да го сменят. Смениха го - инжекциона пак свети. Върнах се. По късно ми се обадиха да ми кажат, че били сложили датчик, който не отговаря на тази кола. Пак я взех - инжекциона пак свети. Пак я върнах - обадиха се да ми кажат, че проблема е от вариатора. Верно, износен беше, смениха го. Вече не трака като дизел, но ... инжекциона пак светва.
И вече не зная какво да я правя тая кола, дотук 1300 лв. ремонти, и май влизам в схемата "дай да сменяме всичко наред, пък като сменим всичко, ще се оправи" .....
Има ли някой във Варна, който да знае как се ремонтира Алфа ТС и да може да ми я оправи ... Щото с тоя цъфнал инжекцион сигурно ще гори като ламя, а и ще си остане вечно моя!

Comment